Косово

Канцеларија за КиМ: Пред очима света реализује се план прогона српског народа са КиМ, а да Курти то и не крије

Опасна замена теза, дрскост и цинизам који избијају из сваке речи данашњег саопштења Куртијевог покрета „Самоопредељење“ о Погрому који су Срби доживели 17. марта 2004. није ништа друго него позив на нови линч Срба на Косову и Метохији и међународна заједница не сме остати нема на ову врсту претњи и манипулисања чињеницама – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије поводом данашњег саопштења „Самоопредељења“ о Погрому који су Срби доживели 17. марта 2004..

Подмукли памфлет „Самоопредељења“, у којем се мартовски погром 2004. године описује као миран протест, а Срби поново лажно оптужују за утапање три албанска детета у селу Чабра, што је тада демантовала и УНМИК полиција истакавши да је реч о случајном и трагичном догађају, потврђује очигледно – да је суштина Куртијеве иделогије мржња према српском народу и да је њен крајњи циљ етничко чишћење.

Баш као и 2004. године, албански шовинисти покушавају да злоупотребе трагичну смрт деце како би рационализовали своје подмукле намере према српском народу, а Куртијева идеологија приказује се у свом правом злочиначком светлу.

Фалсификовање историје и лажи којима се Куртијева шовинистичка организација служи, како би прикрила чињеницу да је мартовски погром над српским народом 2004. године био дуго планиран и политички инспирисан, само потврђују да је централна идеја албанске врхушке у Приштини Косово и Метохија без Срба.

У том светлу сва Куртијева објашњења и оправдања његових једностраних потеза и институционализованог насиља усмереног против српског народа нису ништа друго до најобичнија лаж и прављење алибија за спровођење коначног решења српског питања на Косову и Метохији.

Још једном упозоравамо да се пред очима света реализује план прогона српског народа се Косова и Метохије и да Курти то и не крије, што нас неминовно води у дестабилизацију ширих размера. То се може спречити само одлучним изоловањем Куртија и забраном његове иделогије зла, у супротном на Косову и Метохији неће бити мира и стабилности, а последице ће бити непоправљиве и далекосежне – наводи Канцеларија за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон